تبدیل نور خورشید به سوخت مایع میسر شد.
کمکم عمر سوخت فسیلی به سر آمده و دیگر حفاری زمین در این خصوص مقرون به صرفه نیست. البته این موضوع برای کشورهای پیشرفته که البته از ذخایر نفتی نیز بهره چندانی نمیبرند، شدت بیشتری مییابد.
به همین دلیل منابع انرژی پایدار و تجدیدپذیر چند سالی است که در کانون توجه جهانی قرار گرفته است.

Daniel G. Nocera یکی از محققینی است که در دانشگاه هاروارد با الهام گرفتن از طبیعت به دنبال روشی پایدار برای تولید سوخت غیر فسیلی هستند. تیم پژوهشی نوسرا به تازگی سیستمی معرفی کرده که طی آن انرژی خورشید باعث شکستن مولکول آب به اکسیژن و هیدروژن شده و سپس باکتریهای هیدروژنخوار، مولکولهای هیدروژن تولیدی را به سوخت مایع تبدیل میکنند. در واقع این یک سیستم همان چیزی است که در فتوسنتز اتفاق میافتد، البته از نوع مصنوعی آن.
نام این سیستم جدید برگ بیونیک ۲ نام دارد و همانطور که از نامش پیداست، برگهای بیونیک نقشی سازنده در آن ایفا میکنند. قبلا نیز این تیم توانسته بود با استفاده از نور خورشید ایزوپروپانول تولید کند که البته این فرایند با چندین چالش مواجه بود.

در سیستم جدید پژوهشگران از کاتالیزور آلیاژ کبالت-فسفر استفاده نمودهاند که اکسیژن واکنشپذیر تولید نمیکند و مشکل دستاورد قبلی در آن رفع شده است. بدین ترتیب با انجام واکنش در ولتاژ پایینتر، بهرهوری به میزان قابل توجهی افزایش مییابد. در مقایسه با گیاهان نیز سیستم برگ بیونیک از بهرهوری ۱۰ درصد برخوردار است، در حالی که ای میزان برای گیاهان تنها یک درصد است!
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
بیونیک چیست؟
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
لغت بیونیک نخستین بار طی همایشی در اوهایو، که نیروی هوایی آمریکا در سال ۱۹۶۰ برگزار کرد، از ترکیب دو لغت بیولوژی و تکنیک شکل گرفت. بیونیک در لغت به معنای (زیستار شناختی) یا بهکارگیری اندامهای ساختگی طبیعی است. در ابتدا بیونیک به بررسی ماشینهایی که براساس سیستمهای زنده طراحی و ساخته شده بودند میپرداخت؛ به عبارتی می توان گفت بیونیک هنر به کارگیری دانش سیستمهای زنده در حل مسایل فنی است. یکی از بهترین طرحهای شناخته شده از علم بیونیک، اثر لئوناردو داوینچی نقاش معروف است که ماشین پرنده را براساس ساختار بدن خفاش طراحی کرده بود و استدلالش این بود که خفاش بالی کاملا پوشیده دارد که هوا را از خود عبور نمیدهد و بال خفاش را پوستی پرده مانند پوشانده که آن را تقویت میکند.